humlesurr Surra loss 17 oktober 2018
Antonia, Toini
Bli medlem | Logga in

tid 28 Sep 2018, kl. 15:05

S-300 till Syrien

Efter incidenten där ett ryskt plan sköts ner över Syrien har Putin lovat att leverera det inte helt moderna men fullt kapabla S-300. Det är ett luftvärnsrobotsystem som ursprungligen utvecklades i Sovjetunionen och togs i bruk 1979. Sen dess har det uppgraderats och finns i flera versioner. S-400 är det mest moderna. Inte omöjligt att Syrien får S-400 i framtiden men ryssarna gör klokt i att behålla övertaget.

Ryssland anklagar Israel för att under en bombräd använt det ryska planet som täckmantel och lurat det syriska luftvärnet. Det nya systemet känner igen ryska plan. S-300 är ett mobilt system som transporteras med lastbil. Att slå ut det blir svårt eftersom det lätt flyttas från en plats till en annan. Avancerad radar växlar blixtsnabbt mellan olika frekvenser och låter sig inte påverkas av störelektronik. Målsökande robotar flyger självständigt och är nästan omöjliga att undvika för ett stridsplan.

Israel har genomfört 200 bombräder i Syrien. Till skillnad mot Ryssland som är inbjudna av landets regering agerar Israel olagligt. Ingen har bett dem bomba i Syrien mer än möjligtvis USA och deras terroristkompisar, Isis och Al-Nusra. Enligt dem själva agerar de i självförsvar och är inte rädda för det nya luftförsvaret. För att inte tappa ansiktet är israelerna nästan tvungna att fortsätta bomba, vilket de lovat att göra. Samtidigt har vi dåren Trump som skickar hotelser till höger och vänster. Utvecklingen blir intressant.

Visningsläge: 

trådad visning platt visning platt tråd
S-300 till Syrien Pecos28/09
Idlib Pecos30/09

Följ Humlesurr

Twitter
Prenumerera
Copyright © 2009-2018 Humlesurr Webbplatsen använder cookies. Läs mer» Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional