humlesurr Surra loss 19 september 2018
Fredrika
Bli medlem | Logga in

tid 08 Sep 2018, kl. 19:00

Absolut

Etablissemangets ängslan och beröringsskräck med allt som liknar integrationsdebatt har fungerat som tillväxtdoping för SD. Etablissemanget anser att vi nu sitter med ett vardande monster i knät, och så kan det vara, men tyvärr så har de själva skapat detta monster genom sin feghet och rädsla. Hur länge som helst har jag undrat hur i hela världen vi ska kunna lösa problem som vi inte ens tillåts prata om.

Jag har flera gånger fått skit när jag påpekat att vi måste återta kontrollen över "förlorade områden" där helt oskyldiga boende inte längre skyddas av svensk lag utan är helt i händerna på beväpnade lokala smågangsters som knappt är torra bakom öronen men med hjälp av det enorma inflödet av illegala vapen ändå kan hålla andra människor i förorter och stadsdelar som gisslan.

Ingen vågar varken anmäla eller vittna när något har hänt eftersom de inte helt grundlöst fruktar att i så fall bli ett offer i nästa skjutning.

Fan så här kan det inte fortsätta, men när jag försökt diskutera det någorlunda sansat så händer alltid en av två saker. Antingen håller personen ifråga med mig men med tillägget att det bästa nog vore att bomba dessa förorter med cyanid så vi blir kvitt blattarna helt och hållet. När jag påpekar att det finns helt vanliga människor där som bara vill ha ett drägligt liv som du och jag så är jag stämplad som en naiv PK-fjant.

Alternativ två är att personen jag försöker diskutera med direkt stämplar mig som en av extremhögerns "hårdare tag"-människor och tycker det är meningslöst att diskutera vidare med en sån som mig.

Så det är så jävla svart eller vitt i det här landet att det är i stort sett omöjligt att diskutera detta från ett icke "hata"- eller "krama"-perspektiv. Jag har väldigt svårt att tro att vi någonsin kan lösa det här problemet så länge debatten styrs av ängslan och hat.

Jag kan hålla med dig om att Åkesson många gånger framstår som mer ärlig än övriga partiledare eftersom han säger mer som han tycker, och skulle Åkesson & Company vara avhoppade moderater, socialdemokrater, liberaler, "vanliga Svenssons" eller liknande så skulle jag nog tycka att det var uppfriskande.

Men så är det dessvärre inte utan de flesta inom SD:s ledarskikt har ett förflutet inom betydligt ljusskyggare grupperingar. På senare år har de upptäckt att de nu fått en förträfflig jordmån att arbeta i och ett det finns ett parti som kan ta dem ända in i maktens korridorer så att de kan börja arbeta för sina idéer på allvar, och de idéerna är betydligt mer långtgående än vad Åkesson visar upp i valrörelsen. Just därför kan SD aldrig bli ett alternativ för mig och jag undrar om de mer vanliga Svenssons ute i kommunerna som ställer upp för SD verkligen vet vilka de lierat sig med.

Visningsläge: 

trådad visning platt visning platt tråd
En dokumentär om Sverige... Mugge24/08
Intressant Pecos25/08
Precis, djupare problemat... Mugge25/08
Har dragit mig undan Pecos25/08
Precis det som är kruxet... Mugge25/08
Absolut Sundance25/08
Blir lite nyfiken,,,, Mugge26/08
Ja nog förvånas jag Sundance28/08
JÅ:s syn på demokrati Sundance29/08
En tuff tid framför oss Mugge29/08
I känslornas tid Sundance30/08
Dokumentären om Sverige ... Mugge31/08
Man ska heller aldrig und... Sundance02/09
Fint Mugge03/09
En viktig skillnad Sundance31/08
Hur går det ihop ;) ? Sundance02/09
Jag tror inte... Mugge03/09
Jag har ändå.. Sundance07/09
En protest mot hyckleriet Mugge08/09
Absolut Sundance08/09
Jag anser ju Pecos26/08
Håller med delvis Mugge26/08
Problemet Pecos27/08
"Sverige dog med Olof Pal... Pecos02/09
Ja.. Sundance02/09
Exakt Pecos02/09

Följ Humlesurr

Twitter
Prenumerera
Copyright © 2009-2018 Humlesurr Webbplatsen använder cookies. Läs mer» Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional