« tillbaka till Vetenskap
 

tid 03 november 2019. kl. 0:26 #1

Brölande

Gick en runda ikväll för att spana på rådjur. Tog ficklampa med mig. Riktade den ut mot fältet. Såg blänkande ögon som rörde sig. Tänkte "där har vi dem". Stod och kollade en stund. Då blev det plötsligt ett fasligt liv. Lät som en flock grymtande grisar. Förstod att det var dovhjortar men faktiskt aldrig hört lätet förut. Först på avstånd. Sedan inte långt från mig på min ena sida. Spanade in bland träden men för mörkt för att kunna se. Fick känslan att vara omringad. Nog en jäkla tur att det inte var vildsvin.
Kan lyssna på dem här.
https://www.youtube.com/watch?v=ZabJvmjvvKw

Perkles1

tid 10 november 2019. kl. 11:33 #2

Exploatering

En tanke slog mig att det är travbana på gång. Peab har tryckt på att få börja bygga så snart som möjligt. Ska anläggas i området. Vet inte om jag inbillar mig men tycker skogen har tystnat. Förr hörde man alltid rådjuren skälla när man var ute och gick. Numera är det dött. Förutom sällsynta tillfällen som det jag berättade. Vet inte om det är jakt, mer stängsel som gör det svårare för viltet att förflytta sig eller den ökade befolkningen som skrämmer iväg allt.
Perkles1

tid 12 november 2019. kl. 17:55 #3

Tar tillbaka

Igår var det rätt livat faktiskt. Kändes skönt att bli utskälld av ett rådjur. Att kolla på allt som rör sig i naturen motiverar mig att gå ut på promenader.